HockeyNews
PLUS

Leksandsbacken missar VM – dyster prognos för Lian Bichsel efter skadan

(27875) Lian Bichsel
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2023

FacebookXWhatsApp
Leksandsbacken Lian Bichsel hade ingen rolig kväll i Scandinavium.
Den unge schweizaren har brutit foten och missar VM.

Det small föll Lian Bichsel, 18, redan knappt halvvägs in i den första perioden i en kamp vid kortsargen med Tre Kronor-centern Linus Johansson. I en rörig situation fick Bichsel tyngden från Johansson över benet och det gick så illa att den 18-årige schweizaren drabbades av en fraktur.

Han fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset där skadans omfattning konstaterades. Bichsel kommer att behöva operation och blir borta från ishockey i sex till åtta veckor. Därmed blir det ingen VM-debut, skriver SRF.

Lian Bichsels kontrakt med Leksand har löpt ut och nu är det upp till NHL-klubben Dallas att ta ställning till om schweizaren ska erbjudas ett rookiekontrakt.

LÄS MERTalangduon ordnade segern för Tre Kronor mot Schweiz

Schweiz ingår inte i Tre Kronors VM-grupp i Tammerfors utan spelar i Riga. Nationen väntar på besked från sina NHL-stjärnor Kevin Fiala, Roman Josi och Denis Malgin inför VM.

– Självklart har jag ständig kontakt med dem. För tillfället måste vi se hur det är med hälsan hos dem. Alla tre är lindrigt skadade och har ännu inte fått klartecken från sina klubbar att ansluta till oss. Så det är fortfarande uppe i luften vad som händer med dem, säger förbundskapten Patrick Fischer till Blick.

Schweiz har fått klartecken från NHL-klubben Winnipeg att använda sig av Nino Niederreiter som kommer att vara med i Schweiz VM-premiär mot Slovenien den 13 maj i Riga.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!